Vagyonvédelem

A legtöbb épületben már találkozhatunk vagyonvédelmi rendszerekkel, úgy mint riasztó, video megfigyelő, kaputelefon és beléptető rendszer. Cégünk teljeskörű vagyonvédelmi megoldásokat ajánl ügyfeleinek. Az épületautomatikai rendszerek már szorosan együttműködnek a vagyonvédelmi rendszerekkel, azok jelzéseit képesek felhasználni. 
 
Elektronikus behatolás jelző ? Riasztó rendszerek telepítése
Az elektronikus behatolás jelző rendszerek más néven a riasztó rendszerek, nem tudják meggátolni az illetéktelenek bejutását az épületbe, de azt hatékonyan jelezni tudja. A riasztó rendszer az érzékelőin keresztül tud információt szerezni a környezetéről. Ilyen érzékelők a nyitás, mozgás, rezgés, üvegtörés, füst, vízbetörés, és gázérzékelők.
 
Az épületautomatika rendszerek illeszthetőek riasztókhoz, így az érzékelők jelzései az épületfelügyeleti rendszerben felhasználhatóak. Így nem szükséges az érzékelőket duplikálni. Erre egy jó példa egy mozgásérzékelő, aminek jelzéseit fel tudjuk használni ha éppen otthon vagyunk akkor jelenlét érzékelésre illetve  élesített állapotban pedig riasztás kiváltására.
 
A legtöbbször Paradox, SATEL és DSC riasztóközpontokat használunk mert ezekkel lehet sorosporton kétirányú kommunikációt létrehozni. A Satel riasztóközpontok pedig rendelkeznek KNX illesztő egységgel is.
 
Video megfigyelő rendszerek kiépítése
Épületek védelmét jól kiegészítik a videó megfigyelő rendszerek. Napjainkban egyre jobb ár/érték arányban kaphatóak eszközök a video megfigyelési feladatok megvalósításához. A régóta hódító analóg kamerákat kezdik leváltani a digitális nagyfelbontású kamera rendszerek (HD-SDI, IP), amik a régi rendszerek hátrányait kiküszöbölve képesek többszörös felbontásban biztosítani a tárgy és arc felismerést. Az analóg kamera rendszerek hátrányai:
  • kicsi felbontás (max. 4CIF 704x576, 0,4Mpx )
  • külső zavarások erősen rontják a képminőséget
  • minimális esély a arc és a rendszám felismerésre
  • adott terület megfigyeléséhez több kamera szükséges

Általunk készített rendszerekben elsősorban a digitális nagyfelbontású kamera rendszereket ajánljuk. Ezek ez eszköz beszerzési árai mára nagyon barátiak lettek. Jellemzőjük:

  • 2-5Mpx felbontás, nagy részletgazdagság
  • alkalmas a felvételek alapján rendszám és arcazonosításra
  • külső zavarok hatásaira érzéketlen
  • digitális jelátvitellel bárhová továbbíthatóak
  • adott terület megfigyelésére kevesebb kamera szükséges
 
Cégünk vállalja komplex vagyonvédelmi rendszerek tervezését, kiépítését.