Informatikai távközlés

IT rendszerk
A cégünk által vállalt teljes körű villamos kivitelezésnél nem kerülhető el a távközlési hálózatok átfogó ismerete és kivitelezése. Képesek vagyunk teljes informatikai, telefon rendszer megvalósítására. Strukturált hálózatok kiépítése nem új dolog számunkra. Akár réz vagy optikai alapú összeköttetéseket is ki tudunk építeni. Az IP technológiák robbanásszerű terjedésével egyre több helyen van szükség átgondolt, üzembiztos informatikai rendszer kiépítésre.  
 
Számítógép és TV elosztó rendszer
Sok esetben nem is gondolnak az informatikai és a TV hálózat kiépítésére az adott épület kivitelezésénél. Sőt több helyen csodálkozó tekintettel néznek rám amikor aszt mondom hogy helységenként legalább 2-4 számítógép illetve 1-2 Tv csatlakozást érdemes kiépíteni. A rohamosan feljlődő technikai fejlődésben biztosítanunk kell az elektronikai eszközeinknek a kapcsolodási lehetőséget. Utólagosan már nagyon nehéz megoldani a biztonságos, üzembiztos, nagysávszélességű összeköttetéseket az épületen belül. 
 
A strukturált hálózatok
Strukturált kábelhálózatok kialakítása régebben csak a nagyobb irodaépületeknél gondoltak, de napjainkban ez már elengedhetetlen része lesz minden épületnek. Egy pár gyakorlati példa hogy miért érdems sok csatlakozási pontot kiépíteni:
  • Internet TV! - Minden TVhez UTP kábel kell hogy menjen, mert anélkül nem lesz mit nézni...
  • Smart TV - legalább egy internet kábel és egy koax kábel jó ha van a TV környékén hogy minden szolgáltatást ki tudjunk használni.
  • Tányéros TV, felvevős beltéri egység - Legalább 2db koax kábel kell a parabola antennától a beltéri egységig
  • HDMI bővítők, toldók - Ha a nagyfelbontású tartalmat el szeretnénk vinni másik helyre akkor ahhoz 2db UTP kábelre lesz szüksgünk.
Az épületekben ezért csillagpontosan ki kell építeni a számítógép/telefon és a TV hálózatot, aminek a középpontjában a RACK szekrénybe rendezett eszközök foglalnak helyet. Ezzel a kialakítással egy viszonylag jövőtálló rendszert alakíthatunk ki. lehetőség nyílik hogy egy központi helyről menedzseljük a távközlési, média és informatikai rendszert.
 
Miért nem jó a rádiós jeltovábbítás?
A legtöbb háztartásban már biztusan fogunk találni mikrohullámú sötőt, hordozható telefont, baba monitort, wifi router. Sőt a szomszédoknak is ugyan ezek a készülékei is megvannak. Ezek az eszközök ugyan azt a szabadon használható frekvencia tartományt használják a 2,4GHz-t. Így belátható hogy igen erőssen zavarják egymást, egymás ellen harcolnak egymás jeleit szétverik, elnyomják. Ilyen körülmények között stabilan nagy sávszélességben dolgozni majdnem lehetetlen.
 
Cégünk vállalja számítógép, távközlési hálózatok kiépítését, réz és optikai kábelezéssel, akár epületen belül vagy kívül.